“Nederlands leren geeft veel vertrouwen en zelfstandigheid.”

Nederlands leren geeft zelfvertrouwen

“Nederlands leren geeft veel vertrouwen en zelfstandigheid.”

“Nederlands leren geeft me veel vertrouwen en zelfstandigheid.” Dat zei een van mijn cursisten recent tegen mij.

Wil jij ook dat jouw werknemers vertrouwen en zelfstandigheid voelen?
Zodat zij hun talent kunnen inzetten in jouw bedrijf? Lees dan vooral verder.

Ik word enorm blij van werkgevers die hun personeel persoonlijke ontwikkeling gunnen.
Zoals anderstaligen die vanuit hun bedrijf de kans krijgen om Nederlands te leren. Ook als de voertaal in het bedrijf Engels is, merk je dat het voor de anderstaligen heel fijn is om Nederlands te kunnen verstaan en spreken.

Wat geeft het leren van de Nederlandse taal mijn cursisten?
Een kleine greep uit de reacties van mijn cursisten:
– Twee weken geleden, ik was in de tuin achter mijn gebouw met een vriend. Een oude Nederlandse man kwam naar ons toe. De man en ik praatten voor een paar minuten alleen in het Nederlands. Nadat de man was weggelopen, de vriend van mij zei: “Wauw, jouw Nederlands is echt goed!”
– Nederlands leren geeft me veel vertrouwen en zelfstandigheid. Ik kan nu alleen naar de supermarkt, afspraken, het ziekenhuis en de apotheek en ik spreek de taal met meer zelfvertrouwen.
– De meest positieve ervaringen zijn, het begrijpen van de supermarkt inkopen. Dat ik niet voor verrassingen kom te staan. Nederlands leren geeft me een goed gevoel en motiveert me om te proberen een derde taal te spreken.
– Af en toe TV kijk ik nu voor kinderen met mijn dochter!
– Om mijn Nederlands te verbeteren kijk ik jeugdjournaal en lees NOS-nieuws. Bij de koffie spreek ik nu met collega’s.
– Omdat ik mijn collega’s wil begrijpen en met ze wil spreken, wil ik Nederlands leren. Ik geloof dat ik goede vorderingen heb gemaakt. Ik heb veel woorden geleerd. Het belangrijkste waren reacties, koetjes en kalfjes.
– Mijn schoonouders begrijp ik nu veel beter en ik kan echt gesprekken hebben.
– Luisteren naar de persconferentie van Rutte is nu ook mogelijk voor mij. Dit is een voordeel en positieve ervaring. Dagelijks lees ik ook NOS.nl.
– Ik heb mijn 1e e-mail in het Nederlands geschreven. Ik heb ook een reactie gekregen, ze begrepen mij! Wat een positieve ervaring.
– Ik kan mijn moeder nu beter begrijpen (opmerking Nicole: zij is buiten Nederland opgegroeid en haar moeder komt oorspronkelijk uit Nederland).

De bedrijven waarmee ik samenwerk, zien en ervaren ook hoe positief dit is voor hun medewerkers.
Over het algemeen zeggen de anderstaligen dat zij zich meer thuis voelen in Nederland. Als gevolg van het leren van de Nederlandse taal. Nu zij meer weten over de Nederlandse taal en cultuur voelen zij zich zekerder en ervaren meer zelfvertrouwen.

Dit geeft voor het bedrijf vele voordelen.
De expats begrijpen hun collega’s beter. Doordat zij zich zekerder voelen, staan ze ook steviger in hun werk. Ze kunnen een betere bijdrage leveren aan het bedrijf. Door het zelfvertrouwen dat zij voelen, kunnen zij ook echt hun talent inzetten.

Neem contact met me op!
Gun jij jouw anderstalige medewerker ook een stap vooruit in de Nederlandse taal? Neem dan zeker contact met me op. Via dit formulier (click here) of LinkedIn (click here).

Ik help jou en je werknemers graag verder!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.